Денят на розата: 7-ми февруари

Празникът започва седмица преди 14-ти февруари с денят на розата. Влюбените подаряват на любимата роза, като всеки цвят носи определено значение:

  • червена роза – асоциира се с откровеност, любов и уважение. Символизира изразяването на любовта и разкрива изключително дълбоките чувства на влюбения.   В  Европа подаряването на дузина  рози (12 бр.) се приема като изказано по рамантиченм начин  “Обичам те” .
  • розова роза – грациозност, изтънченост с аристократичен привкус. Символизира възхищение, наслада и благодарност.
  • жълта роза – приятелство, удоволетворение. Символизира най-красивото обвързване – приятелство и свобода. Самият цвят носи чуство за топлина и уют.
  • бяла роза – духовност, обич и чистота. Асоцииран с цвета, бялата роза символизира чистота и невинност. Твърди се че белите цветя поставят началото на нова фаза в живота, затова при католическите сватби облечената в бяло булка, излиза от църквата покрай букети от бели рози.
  • лилава роза – любов от пръв поглед.  Лилавият цвят символизира очарование и се счита за израз на любов от пръв поглед.  Носи усещане за аристикратизъм и преклонение пред невероятността на любимата.,
  • оранжева роза – страст, желание, пленителност. Оранженият цвят се асоциира с пламък – влюбеният изразява изгарящата го желание.
  • черна роза – тъга и загуба . Асоциира се с омраза. Подаряването й никога не се счита за добър знак

 

Денят на предложението – 8-ми февруари

Моментът, в който мъжът дава на жената сърцето си, завинаги остава в нейното. За добро или не в последните години все по-малко двойки сключват брак. Съвременните млади хора държат на различни от миналото ценности и все по-малко спазват традициите. Когато двама души открият, че са един за друг, подписът не е от нещата, които ги събират за цял живот. Предложението за съвместен живот обаче е винаги актуално.  А когато това се случи в денят на предложението в седмицата на свети Валентин споменът остава за цял живот.

Денят на шоколада – 9-ти февруари

Свети Валентин е най-шоколадовия празник. Шоколадът винаги внася изтънченост и лукс, а кой влюбен не иска да изкуши още повече любимата? И съвсем логично  Негово Величество Шоколадът се сдобива със собствен ден в седмицата на свти Валентин.  Целият ден е посветен на шоколадови почерпки, които повдигат духа и правят любоста по-достъпна.

Денят на мечето – 10-ти февруари

За всяко момиче плюшеното мече е скъп спомен от детството. Подарено от любим човек дни преди свети Валентин, мечето се превръща в символ на  грижа, уют и обич.

Денят на обещанието – 11-ти февруари

“Доброволно задължение, обричане да се извърши нещо”. Това е тълкованието на  думата “Обещание” в речника.  Да си влюбен означава постоянно да искаш да засвидетелстваш обичта към половинката.  И обещанието е верен съюзник в това начинани. А спазването му – гаранция за дълготрайна връзка.

Денят на целувката – 12-ти февруари

Шестият ден в седмицата на Свети Валентин е отреден на целувката. Един от най-популярните дни той предоставя възможност на влюбените да изразят нежността към половинката си по неповторим начин. Целувката е знак на почит и обич и безусловно разкрива дълбоките чуствта на двамата влюбени.

Денят на прегръдката – 13-ти февруари

Прегръдката предоставя възможност на влюбените да изрзят нестихващата си любов един към друг в гореща прегръдка. Засвителстването на близост и чуството за сигурност, които изразява предгръдката сбижава още повече влюбените.

Денят на влюбените – 14-ти февруари

Денят на влюбените е кулминацията на седмицата на свети Валентин. Въображението и изобретателността на влюбените, които  негласно се надпреварват в оригиналност нямат граници- разменят се валентинки, подаряват се шокоалдови сърца и балони, любовта буквално е навсякъде.