Сан Карлос де Барилоче

Не е ясно дали Андите са  като Алпите (от другата страна на глобуса) и има ли общо между страхотните планински гледки и страхотния шоколад, но е факт, че един от най-качествените шоколади в Южна Америка се произвежда в Барилоче, град, сгушен в полите на Андите. А за да е прикиката съсвем осезаема, Сан Карлос де Барилоче е един от най-известните ски курорти на континента. Напомня ли ви на Швейцария? Шоколадът произвеждан там, определено е на нивото на швейцарските си събратя. Разликата е, че местните започнали да го популяризурат едва преди няколко деситилетия, когато осъзнали как освен ски дестинация градчето успешно би могло да се рекламира и като гурме дестинация. В него шокохолиците могат да открият пълния шоколадов спектър – от обикновени шоколадови барчета до изкусителните ръчни изработени пралини с ганаш от току ще набрани пресни плодове. И както в повечето шоколадови приказки присъства и италианска следа.

Първите шоколадови фабрики били основани от италиански имгранти. Тяхното оборудване се състояло от няколко медни съда, в които приготвяли тъмен шоколад по донесени от тях рецепти. Те окриват първите семейни шоколадови фабрики: Fenoglio Chocolates и Chocolates del Turista, които съществуват и днес. Тяхна продукция може да бъде открита в няколко магазина в градчето.

То е особено оживено през юни, когато се провежда Националния Ски Фестивал. Местните организират множество състезания и дегустации на най-добрите шоколади в Барилоче.   Популярно място за разходки е улица Митре (Calle Mitre),където могат да се открият множество шоколадови магазини и фабрики. В тях посетителите могат да закупят невероятни шокопредложения на ниска цена, а служителите с удоволствие ще задоволят любопитството относно стоката, която предлагат.