Историята на швейцарския шоколад започва оттук.  Градът се слави като сърцето на швейцарската шоколадова продукция – най-известните швейцарски шоколатиери присъстват с изкушенията си в града.  Музеят във фабриката на Линд и Шпрюнгли, спирката на Шоколадовия влак на Швейцария са част от удоволствията, които привличат вниманието на шокохолиците. На най-скъпата улица в Цюрих Bahnhofstrasse редом с световноизвестните бутици Шанел, Армани и Луи  Вутон се нареждат магазините на най-известните шоколатиери в света. Сред тях се отличават:

Confiserie Teuscher

 

Teuscher  – шоколадов магазин със седемдесет годишни шоколадови традиции, където всичко се произвежда ръчно, без никакви изкуствени добавки. С легендарна слава са техните трюфели  “Champagne Truffles” – с оригинално шампанско Дон Периньон, маслен крем и пълнеж  с натурален шоколад.

Confiserie Teuscher: Storchengasse 9 CH 8001 Zurich Tel. +41 (0)44 211 51 53, www.teusche

r.com

 

champagne_truffle_box

Confiserie Sprüngli

Шоколатиерницата се слави с изключителни свежите предложения – шоколади, направени през последните 24 часа, Всички продукти са естествени, като сметаната, маслото и млякото са от района на града.

Confiserie Sprüngli: Bahnhofstrasse 21 CH 8001 Zurich Tel. +41 (0)44 224 46 46, www.spruengli.ch

1

 

Honold Confiserie

Шоколатиерницата предлага шоколад от 1905 г. Сред най-известните им предложения са шоколадовите комбинации в пралини, нуга и кейкове. Струва си да се посетят и семинарите на тема “Шоколад” които предлагат.

Confiserie Honold: Rennweg 53 8001 Zurich, www.honold.ch

 

2