Красотата Швейцария, банките, часовниците и разбира се, шоколадът я превръщат в желана туристическа дестинация. Туризмът e един от големите отрасли в швейцарската икономика. Швейцарците представят шоколада си по интересен начин – гостоприемно предлагат разходка с шоколадов влак. Машината обикаля част от провинцията на страната, предлагайки първокласно пътуване и истинско приключение.

снимка: train-photos.com

снимка: train-photos.com

Влакът потегля от Монтрьо – живописно курортно градче, разположено на брега на Женевското езеро. Състои се от няколко типа вагони – модерен, във винтидж стила на 1915 г. и декориран в стил бел епок. Разходките се правят всеки понеделник, сряда и четвъртък от юни до октомври, като през юли и август са само в понеделник и петък.

След като потегли от Монтрьо, влакът се отправя към Грюер, където има възможност за посещение на местната фабрика за производство на едноименното сирене. След това, при желание, пътникът може да разгледа приказния замък, строен между 1270 и 1282 г.

снимка: swissdriver.com

снимка: swissdriver.com

Главната цел на пътешествието е селцето Брок. Там се намира една от най-големите фабрики за производство на шоколад не само в Швейцария, но и в цяла Европа – Кайлер. Създателят ѝ е Франсоа-Луис Кайлер.

снимка: worldofrailways.net

снимка: worldofrailways.net

Във фабриката пътниците от шоколадовия влак имат възможност да наблюдават съвсем отблизо производствената линия, както и да опитат от току-що приготвения шоколад.

 

снимка: the-wanderlusters.com

снимка: the-wanderlusters.com