За тези яйца – Фаберже, които са истинско произведение на изкуството, научихме от куриозна случка в град Брайтън (Brighton), Англия. Няколко дни след Свети Валентин крадец обира известния шоколадов магазин “Choccywoccydoodah” *, като отмъква оборота на стойност £60. Прониквайки през прозореца в магазина, крадецът разрушил торта на стойност £2000, а на излизане подминал три шоколадови яйца “Фаберже” на обща стойност £25 000.

“Яйце на Фаберже” е бижу във формата на яйце от ювелира Петер Карл Фаберже, който през  19-ти век изработил общо 68 уникални яйца за руските царе и частни колекционери.

Фирмата има магазини за шоколад по южното крайбрежие на града и е известна с екстравагантните си шоколадови предложения за звезди от шоубизнеса. С яйцата Фаберже обаче от компанията надминават всичко, което е правила досега. На шоколатиерите от магазина били необходими 6 седмици и 100 кг чист белгийски шоколад, за да сътворят шоколадовите бижута. Всяко яйце е с височина 3 фута ( 2.7 м).  За яйцата се очакват купувачи от кралско семейство в Близкия Изток.

Първото от шоколадовите бижута представлява момента, в който дракон, се излюпва от яйцето си.


PAY-Faberge-Inspired-Egg-Collection-2016-Choccywoccydoodah-Expert-chocolatiers (3)

 

Второто представлява еднорог, който също пропуква обвивката на яйцето си:

PAY-Faberge-Inspired-Egg-Collection-2016-Choccywoccydoodah-Expert-chocolatiers (4)

PAY-Faberge-Inspired-Egg-Collection-2016-Choccywoccydoodah-Expert-chocolatiers (5)

 

Третото яйце изобразява дракон , заплашително сгушен в полуразчупено яйце .

PAY-Faberge-Inspired-Egg-Collection-2016-Choccywoccydoodah-Expert-chocolatiers (1)

 

*В речника на градските думи (urban dictionary)  думата “Choccywoccydoodah” се отнася за дума, която малчуганите използват, когато искат да кажат “сладкиш, торта или шоколад” . Опитвайки се да произнесат chocolatе, малките деца изричат “Choccywoccydoodah”.
източник:  mirror.co.uk