chocolate-festival-velizar-peev-schoolНа 9-ти февруари, денят на шоколада, в седмицата на св. Валентин, млади таланти в шоколатиерството от ПГ “Велизар Пеев” показаха неустоими ръчно изработени шоколадови предложения по време на шоколадовия празник в гимназията. Ученици – представители на специалностите “Кетъринг” и “Технология на тестени и сладкарски изделия” приготвиха шоколад в различни форми с традиционен и не толкова вкус. По време на състоялата се шоколадова изложба бяха представени различни творения – шоколадови сърца, шоколадови обувки, шоколадова есен, фигурки на горски птици, шоколад с хималайска сол, трюфели с маскарпоне и синьо сирене, бонбони с сушени плодове и табаско!

Домакините изненадаха близките и приятелите си с работилници за изработка на шоколадови фигури и бонбони и с дегустации на шоколадови изделия. Павлина Пеева – внучка на основателя на фабриката Велизар Пеев, който е и патрон на гимназията, с удоволствие наблюдаваше работата на възпитаниците й.

Шоколадът за празника бе осигурен от Монделийз България.  Анна Маринкова, нейн директор, разказа за развитието и производството на фабриката. На шоколадовото събитие присъстваха още и областният управител на София Росица Тодорова, началникът на РИО – София област – Христо Андреев и заместник кметът на община Своге – Христо Йовов.

·